75.04 F
New York City
iunie 21, 2024
Nationala Romaniei

Un fost selecționer îl laudă pe Dragoș Nedelcu după victoria din Islanda: „Este un bun pasator, echipa câștigă în profunzime!”

Fostul selecționer Anghel Iordănescu aplaudă apariția în primul 11 al României a închizătorului Dragoș Nedelcu, despre care spune că i-a oferit foarte multă libertate în joc lui Nicolae Stanciu, marcatorul celui de-al doilea gol al formației noastre.

România s-a impus fără mari probleme în Islanda, scor 2-0, iar Anghel Iordănescu este de părere că decizia lui Mirel Rădoi de a-l titulariza pe Dragoș Nedelcu a fost una extrem de inspirată. Fostul selecționer consideră că prestația jucătorului Fortunei Dusseldorf a fost la un nivel ridicat și a ajutat echipa să câștige profunzime.

Anghel Iordănescu nu s-a ferit să îl compare pe acesta cu fostul mare fotbalist Ladislau Boloni, despre care spune, chiar dacă evolua pe un post diferit, că „nici el nu avea viteză”.

Dragoș Nedelcu, încurajat de Anghel Iordănescu

Fostul antrenor al echipei naționale, Anghel Iordănescu, a lăudat decizia lui Mirel Rădoi de a-l trimite în teren din primul minut pe Dragoș Nedelcu, despre care spune că i-a dat foarte mare libertate lui Nicolae Stanciu, care a fost absolvit, astfel, de sarcinile defensive.

„Noi am avut momente foarte bune de joc. După un an de zile, selecționerul a înțeles că un controlor în fața apărării gen Nedelcu îi aduce mai multă siguranță. Nedelcu a adus liniște în fața celor doi fundași centrali, este un bun pasator, echipa câștigă în profunzime, poate schimba inițierea construcției dintr-o parte în alta. Nici Boloni nu avea viteză, era chiar lent, dar controla foarte bine jocul. Rădoi a fost inspirat, până acum a jucat cu Răzvan Marin și Nicolae Stanciu care făceau de toate. Acum, Nicușor a avut libertate și a jucat excelent”, a declarat Anghel Iordănescu pentru Digi Sport.

Fostul selecționer a menționat că nu înțelege decizia lui Mirel Rădoi de a nu convoca mai mulți atacanți, în contextul în care știa că are de jucat trei meciuri într-o perioadă de timp scurtă. De asemenea, Anghel Iordănescu s-a declarat surprins de numărul mare de fotbaliști la care a apelat Mirel Rădoi de când a preluat echipa națională: „Nu înțeleg de ce nu a luat 4 atacanți la un ciclu de 3 jocuri. El trebuia să aibă deja un schelet, 8-9 jucători fixați. A folosit 63 de jucători, trebuia să-i dea de gândit”.

The post Un fost selecționer îl laudă pe Dragoș Nedelcu după victoria din Islanda: „Este un bun pasator, echipa câștigă în profunzime!” appeared first on Prosport.

Vezi articol

Related posts

Cursanții licenței Pro, seminar cu Cesare Prandelli! Concursul de antrenori este pentru prima dată susținut online din cauza restricțiilor sanitare

Sport Editor

Nana Falemi, deplânge absența lui Mirel Rădoi de pe banca naționalei + Ar putea selecționerul să fie prezent la meciul cu Macedonia de Nord?

Sport Editor

Ionuț Radu, luat la ochi de către fostul selecționer! Cosmin Contra îi bate obrazul: „E spre binele lui să nu povestesc ce s-a întâmplat”

Sport Editor

Leave a Comment