75.04 F
New York City
iunie 21, 2024
Nationala Romaniei

Propunere inedită de atacant pentru selecționer. „Mirel Rădoi să analizeze chestia asta. Poate obține penalty-uri”

Propunere inedită de atacant pentru selecționerul Mirel Rădoi, în acest ultime două partide din luna septembrie, din campania de calificare la Cupa Mondială din Qatar 2022: mijlocașul Deian Sorescu.

Fotbalistul lui Dinamo a demonstrat că poate acoperi mai multe posturi în teren – fundaș dreapta, mijlocaș dreapta, mijlocaș stânga – însă nimeni nu l-a folosit pe postul de atacant central.

Ionuț Chirilă (55 de ani) este de părere că, în lipsă de alte variante, Mirel Rădoi ar trebui să se gândească serios la această opțiune, mizând pe explozia jucătorului de 24 de ani.

Mirel Rădoi, sfătuit să-l folosească pe Deian Sorescu drept atacant

Selecționerul Mirel Rădoi i-a pierdut pe toți cei trei atacanți pe care i-a convocat la lot: Denis Alibec s-a „rupt” în meciul cu Islanda, Denis Drăguș s-a accidentat înaintea partidei cu nordicii, iar Jovan Markovic pare obosit, după cele 15 minute jucate contra islandezilor.

Astfel, selecționerul trebuie să convoace alți atacanți sau să improvizeze. Dacă va apela la cea de-a doua variantă, Ionuț Chirilă aduce argumente pentru Deian Sorescu. Iată de ce îl consideră cel mai bun atacant din lot, din fotbaliștii rămași valizi.

„S-a mirat foarte multă lume că a jucat în banda stângă Sorescu. Rădoi poate să analizeze chestia asta, lucrând în antrenamente exerciții de combinație, trebuie văzut dacă Sorescu este un jucător care să-i pună în valoare pe alții, adică să vină din spate, sau poate să fie pus în valoare el, datorită acestei calități excepționale pe care o are, explozia.

Din deviere și desprindere, să dea și să primească, să redubleze, să creeze superioritate numerică din un-doiuri sau un-doiuri pentru al treilea, se desprinde foarte ușor de fundașii de marcaj și poate fi o soluție de vârf de atac. E o idee… Poate să obțină și penalty-uri”, a declarat Ionuț Chirilă, pentru DigiSport.

Pentru România, urmează partida cu Liechtentstein, de pe Arena Națională, duminică, de la ora 21.45. Meci din etapa a 5-a din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022. După această partidă, România se va deplasa în Macedonia de Nord, miercuri, 8 septembrie, de la ora 21.45, ultimul din luna septembrie.

The post Propunere inedită de atacant pentru selecționer. „Mirel Rădoi să analizeze chestia asta. Poate obține penalty-uri” appeared first on Prosport.

Vezi articol

Related posts

Dănuț Lupu, trage un semnal de alarmă după ce Mirel Rădoi s-a infectat cu COVID-19: „E o pierdere pentru noi!”

Sport Editor

Mirel Rădoi, avertisment pentru Ianis Hagi: „Nu m-a deranjat, dar poate își atinge colegii!”

Sport Editor

Cornel Dinu dă de pământ cu jucătorii naționalei și conducerea FRF, după meciurile rușinoase ale României: „Nu au nicio legătură cu fotbalul”

Sport Editor

Leave a Comment