75.04 F
New York City
iunie 21, 2024
Nationala Romaniei

Nicolae Stanciu, nemulțumit de rolul de la echipa națională. „Îmi este greu să joc în poziția aceea”. După ce meci și-a revenit după o lună

Nicolae Stanciu joacă excelent la Slavia Praga. A marcat trei goluri și și-a ajutat echipa să urce pe primul loc în campionat. Doar la națională lucrurile nu i-au mers cum trebuie. Reprezentativa condusă de Mirel Rădoi a fost învinsă de Islanda și nu a ajuns nici măcar în finala pentru Campionatul European programat anul viitor.

Nicolae Stanciu a marcat un gol superb pentru Slavia Praga și a adus succesul în confruntarea de la Plzen. Este a treia reușită din campionat. Jucătorul român a dedicat victoria fiicei de doar două luni, iar fotografiile cu el au apărut în toată presa din Cehia.

Fotbalistul formației din Praga are însă o supărare. Naționala lui Mirel Rădoi nu a ajuns la Campionatul European.

„Mă bucură tot ce s-a întâmplat în acest sezon, mai puțin ratarea intrării în grupele UEFA Champions League, iar apoi ratarea calificării cu echipa națională la Euro. Am suferit, mi-a trebuit o lună ca să-mi revin”, a spus Nicolae Stanciu la Digisport.

„Mi-e greu să joc în poziția aceea, dar ce să fac?”

Dacă Slavia joacă foarte bine, Stanciu a fost criticat pentru prestațiile de la prima reprezentativă. Mijlocașul a fost de acord că în partidele de la naționala României nu a jucat grozav. Motivul? Mirel Rădoi îl folosește pe un post diferit față de cel la Slavia Praga.

„Este diferență totală între ce fac la club și ce fac la națională, de aceea nu e bine să compari. La națională ai maximum două zile să te pregătești, sunt jucători noi, pe care nu-i cunoști, nu ai relații de joc cu ei. Depinde și de meci, și de ce cere antrenorul…

La națională, de exemplu, am jucat contra Suediei într-un sistem 4-4-2. Am jucat cu Tudor Băluță mijlocaș central. Mi-e greu să joc în poziția aceea, dar ce să fac. La Praga sunt 3 mijlocași centrali, iar antrenorul îmi cere să stau mai avansat și să treacă mereu mingea pe la mine.

Mă simt bine la națională, dar diferă antrenorul, colegii. La Slavia în grupele Ligii Campionilor de anul trecut cu Inter, cu Dortmund, am avut foarte mulți kilometri alergați pe meci. Antrenorul nostru ține foarte mult la pregătirea fizică – să ataci și să te aperi, nu contează că sunt decar”, a mai spus Nicolae Stanciu la Digi Sport.

The post Nicolae Stanciu, nemulțumit de rolul de la echipa națională. „Îmi este greu să joc în poziția aceea”. După ce meci și-a revenit după o lună appeared first on Prosport.

Vezi articol

Related posts

A ajuns în Ligue 1, iar acum așteaptă să joace sub comanda lui Mirel Rădoi. „Vreau la națională!”

Sport Editor

Claudiu Niculescu nu îi vede bine pe „tricolori” înainte de România – Germania. „Ești sigur c-ai luat doar trei când se urcă în autocar!”

Sport Editor

De ce nu l-a convocat Mirel Rădoi pe Alexandru Mitriță la echipa națională a României. „Hai să facem o analiză! Are 90 de minute în 4 jocuri!”

Sport Editor

Leave a Comment