32.59 F
New York City
noiembrie 30, 2023
Tenis

Robin Soderling, primul jucător care l-a învins pe Rafael Nadal la Roland Garros, dezvăluire cutremurătoare. „Am ajuns să caut pe Google cum să mă sinucid”

Suedezul Robin Soderling împlinește curând 36 de ani, dar s-a retras deja de cinci ani din circuitul profesionist de tenis. A acordat un interviu cutremurător unui post de radio din țara natală. Le-a spus jurnaliștilor că s-a gândit să se sinucidă.

Robin Soderling este primul jucător care l-a învins pe Rafael Nadal la Roland Garros. Se întâmpla în 2009, anul în care a ajuns în finala turneului din capitala Franței. Nimeni nu a știut prin ce dramă a trecut sportivul. S-a luptat mulți ani cu problemele pihice și cu anxietatea.

„Am suferit de anxietate în mod constant. M-a măcinat pe dinăuntru. Stăteam într-un apartament și mă uitam în gol. Cel mai mic zgomot mă panica. Când o scrisoare a căzut pe podea m-am speriat atât de tare… Erau doar trei jucători cu care puteam pierde. Pe restul trebuia să-i înving. Dacă nu o făceam mă simțeam rău, un ratat, un pierzător”, a mărturisit Soderling, citat de „Marca”.

Problemele au devenit și mai dureroase în anul 2011. A fost o perioadă în care s-a gândit la sinucidere.

„M-am panicat și am început să plâng. Plângeam și plângeam. M-am întors la hotel și m-am pus în pat. De fiecare dată când mă gândeam să revin pe drumul cel bun, mă panicam. Pentru prima dată simțeam că, indiferent de cât de mult îmi doream, nu puteam face asta. Nici dacă îmi punea cineva pistolul la cap. Am ajuns să caut pe Google cum să mă sinucid.

Rareori vorbim despre probleme psihice în elita sportului mondial. De aceea v-am povestit asta. Celor care se dedică sportului și părinților lor vreau să le spun să se antreneze tare și să fie calmi. Fă sport și visează, iar dacă ai succes, caută-ți o viață. Eu nu am făcut asta”, a mai spus suedezul.

Soderling a cucerit 10 turnee ATP în carieră. Cariera lui s-a oprit brusc în anul 2011, după ce medicii i-au spus că suferă de mononucleoză (n.r boală infecțioasă produsă de virusul Epstein-Barr).

Suedezul a câștigat din tenis 10 milioane de dolari, iar în anul 2010 a ocupat locul 4 în clasamentul ATP.

The post Robin Soderling, primul jucător care l-a învins pe Rafael Nadal la Roland Garros, dezvăluire cutremurătoare. „Am ajuns să caut pe Google cum să mă sinucid” appeared first on Prosport.

Vezi articol

Related posts

Halep și Cahill fac un gest extraordinar pentru lumea tenisului în pandemie de coronavirus: „Simo a spus că va pune la bătaie o rachetă semnată!”

Sport Editor

Tenisul masculin începe pe 14 august, iar turneul Roland Garros pe 27 septembrie. Kitzbuhel se joacă în a două săptămână de US Open

Sport Editor

Simona Halep n-a uitat victoria de la Roland Garros! Campioana, mesaj special la doi ani de la cucerirea primului Grand Slam: „Cahill a crezut mereu în mine!”

Sport Editor

Leave a Comment