32.59 F
New York City
noiembrie 30, 2023
Baschet

SPECIAL | Pivotul naționalei de baschet a stat două luni blocat în apartamentul din Spania, din cauza coronavirusului. ”Vulturul” Alexandru Olah a prins aripi în campionatul iberic, vorbește despre cariera sa și ce șanse are România la calificarea pentru Eurobasket 2021

La fel ca și pentru mulți alți baschetbaliști, și pentru Alexandru Olah, sezonul de baschet 2019-2020 s-a terminat fără disputarea tuturor meciurilor, din cauza pandemiei de coronavirus. Pivotul echipei naționala a fost legitimat în ultimul an la Breogan, echipa din orașul Lugo care a jucat în LEB Oro din Spania.

Timișoreanul a trăit pe pielea sa carantina dură din Peninsula Iberică, dar, chiar și așa, simte că a progresat foarte mult în baschetul spaniol.

Alexandru Olah a stat două luni închis în casă, în Spania, din cauza pandemiei: ”Mi-am ținut mintea mereu ocupată”

Alexandru Olah a revenit în țară de trei săptămâni. Din martie, timp de două luni, a ieșit din casă doar pentru cumpărături. ”A fost foarte ciudat să ne oprim brusc din activitate, fiind în mijlocul sezonului și în formă maximă. Într-adevăr, au fost restricții dure, dar necesare. Timp de două luni am stat doar în apartament și am avut voie să merg doar la magazin. Mi-am ținut mintea mereu ocupată și astfel a trecut timpul mai ușor. Din fericire, nu am cunoscut persoane care s-ar fi infectat cu acest virus. Mi-am luat toate măsurile de precautie pentru a avea grijă de sănătatea mea și a cea publică”, a declarat Olah pentru ProSport.

Duelurile tari de sub panou l-au ajutat să progreseze pe Olah

Ajuns la 26 de ani, Olah are o experiență internațională importantă. A jucat și SUA, la colegiu, după care a ajuns în Belgia, la Belfius Mons-Hainaut. A mai jucat în Olanda, la ZZ Leiden, și apoi a revenit în Belgia, la Kangoroes Mechelen, după care a mers în Spania.

Experința de la Breogan l-a călit, chiar dacă nu a jucat în prima ligă spaniolă, iar contractual actual s-a încheiat. ”Pot spune că am fost surprins plăcut de nivelul ridicat din LEB Oro, mai ales pe poziția mea. În această ligă se pune bază multă pe pivoți și am avut de-a face cu mulți pivoți de talia mea, iar asta m-a ajutat să mă dezvolt și mai mult ca jucător. Contractul meu a fost doar pentru un an. Momentan nu am avut nicio discuție cu ei despre următorul sezon”, spune baschetbalistul de 2,13 metri.

Urmărește și situația protestelor din SUA

Deoarece de mic a fost înalt și a avut calități pentru baschet, Olah a mers în SUA încă de când era elev de liceu. A stat mulți ani peste Ocean, până la terminarea studiilor superioare. Firește, urmărește și el protestele din SUA, împotriva rasismului. De altfel, la manifestațiile de stradă participă mulți baschetbaliști.

Timișoreanul spune că susține doar protestele pașnice. ”Este nevoie de o schimbare. Eu sunt împotriva rasismului și susțin protestele pașnice!”, spune pivotul.

Deschis oricărei destinații de viitor

Ca senior, Olah a jucat un singur sezon în România, pentru U BT Cluj-Napoca. Deocamdată nu are încă un nou angajament. În toamnă, baschetbalistul va împlini 27 de ani și nu exclude ca în viitor să joace și pentru orașul său natal, Timișoara.

”Sunt deschis oricărei posibilități. În fiecare an primesc oferte și o aleg pe cea mai bună din toate punctele de vedere. (n.r. – despre jucatul pentru Timișoara) Aș vrea să pot face asta cândva. Însă nu se știe când va veni momentul”, a mărturisit ”Vulturul” pentru ProSport.

Încrezător că naționala se poate califica la Eurobasket 2021

România va juca din nou în calificările pentru Eurobasket 2021 în noiembrie, dacă criza cauzată de coronavirus nu va escalada. ”Vulturii” sunt pe ultimul loc în grupa A, după înfrângerea de acasă cu Spania și cea din Israel. Urmează un meci cu Polonia în 27 noiembrie, acasă, iar, apoi, în 30, în Spania.

Olah crede în șansa generației sale. ”Jucăm contra unor echipe puternice și la fel de tinere precum echipa nostră. Șansele sunt încă acolo. Trebuie doar să avem încredere în ele. Următorul meci este foarte important și avem nevoie de o victorie”, spune Olah.

Ultimele meciuri ale calificărilor se vor juca în februarie 2021.

The post SPECIAL | Pivotul naționalei de baschet a stat două luni blocat în apartamentul din Spania, din cauza coronavirusului. ”Vulturul” Alexandru Olah a prins aripi în campionatul iberic, vorbește despre cariera sa și ce șanse are România la calificarea pentru Eurobasket 2021 appeared first on Prosport.

Related posts

Dennis Rodman, povești fabuloase. Madonna l-a închis în cameră, ca să rămână gravidă, de Carmen Electra a divorțat după 9 zile, beție cu Kim Jong-un pe muzica din serialul „Dallas” | GALERIE FOTO

Sport Editor

Fosta vedetă NBA, Patrick Ewing, este în siguranță. Legenda lui New York Knicks s-a externat după ce fusese depistat cu coronavirus

Sport Editor

Ceremonia pentru introducerea în Hall of Fame a NBA va fi amânată pentru octombrie. Ce nume erau pregătite să intre în istorie

Sport Editor

Leave a Comment