32.59 F
New York City
noiembrie 30, 2023
Baschet

O vedetă din NBA a murit! A jucat pentru aceeași echipă toată cariera, apoi a și antrenat-o șapte sezoane

Westley Sissel Unseld Sr., mai cunoscut sub numele de Wes Unseld, o legendă a NBA care și-a disputat cariera de jucător profesionist în anii 70, a murit la 74 de ani.

S-a stabilit data de reîncepere a NBA: 31 iulie. Care e temerea lui Michael Jordan și când va demara viitorul sezon

Unseld, un centru de 2,02 metri, a jucat 13 ani în NBA, toți la aceeași echipă, mai întâi la formația Capital Bullets cunoscută mai târziu drept Washington Bullets. A reușit să ajungă în patru finale din NBA, câștigând titlul de campioană în 1978, fiind ales cel mai bun jucător (MVP) din această finală.

Cel mai bun tânăr baschetbalist în 1969

După retragere, la 34 de ani, a fost antrenor secund pentru Bullets, iar mai târziu a fost antrenorul principal al echipei timp de șapte sezoane.

În 1969, a fost numit cel mai bun tânăr al anului NBA după ce a fost selecționat pe locul doi în draft. De fapt, acea campanie a fost istorică pentru el, întrucât a fost și MVP-ul sezonului, cu o medie de 13,8 puncte și 18,2 recuperări pe meci, doar el și Chamberlain au reușit să câștige aceste două premii în anul lor de început.

Statement from the family of Wes Unseld.

Rest easy, Wes ♥️ pic.twitter.com/NwEtuofgG9

— Washington Wizards (@WashWizards) June 2, 2020

El a fost, de asemenea, în topul recuperărilor din 1975 și ulterior a intrat în Hall of Fame, pe lângă faptul că a fost desemnat de NBA în 1996 drept unul dintre cei mai buni 50 de jucători din istoria baschetului nord-american.

The post O vedetă din NBA a murit! A jucat pentru aceeași echipă toată cariera, apoi a și antrenat-o șapte sezoane appeared first on Prosport.

Related posts

Consiliul Director al FR Baschet a anulat actualul sezon la feminin și la masculin. Cum se vor stabili echipele care merg în cupele europene

Sport Editor

Jucătorii străini din NBA pot reveni de azi în SUA. Când se va relua competiția și unde se va desfășura

Sport Editor

Legendarul antrenor Gregg Popovich e foarte dur cu președintele Trump: „E un idiot”. NBA a luat atitudine prin Adam Silver în privința rasismului

Sport Editor

Leave a Comment