32.59 F
New York City
noiembrie 30, 2023
Baschet

Michael Jordan se implică în problema rasială din SUA: „Sunt furios!”. Ce mesaj a oferit Air Jordan după moartea lui George Floyd care a dus la demonstrații violente de stradă

Michael Jordan, legenda baschetului nord-american, a publicat o declarație privind moartea lui George Floyd, condamnând „rasismul înrădăcinat” în Statele Unite ale Americii.

Serena Williams ia atitudine în problema rasismului care zguduie America. Ce mesaj a dat la doar o zi după reacția lui Coco Gauff

„Sunt profund întristat, cu adevărat îndurerat și furios”, a scris Jordan într-o declarație postată de formația de baschet Charlotte Hornets, echipa NBA pe care o deține. „Sunt alături de cei care strigă rasismul și violența înrădăcinată față de oamenii de culoare din țara noastră. Am avut destule experiențe urâte”.

Michael Jordan, criticat că nu a luat atitudine în problema rasială

Moartea lui George Floyd, un afro-american, care a apărut într-o filmare țintuit la pământ de un polițist și strigând că nu poate să respire, a provocat indignare și revoltă în orașul Minneapolis, acolo unde s-a petrecut incidentul. Însă ceea ce luni a început ca un protest antirasial pașnic până vineri s-a transformat în weekend într-un haos care a cuprins mai multe orașe din Statele Unite, spre marea îngrijorare a autorităților.

pic.twitter.com/PJpdCkaIKM

— Charlotte Hornets (@hornets) May 31, 2020

Jordan a fost adesea criticat pentru reticența sa de a vorbi despre probleme sensibile, social și politice, în special atunci când este comparat cu activismul altor vedete din NBA, cum ar fi LeBron James ori Kareem Abdul-Jabbar.

Moment emoționat în Bundesliga. Un jucător de la Borussia Monchengladbach s-a alăturat campaniei #ICantBreathe!

În cursa pentru Senat din 1990, în statul său natal din Carolina de Nord, vedeta a refuzat să-l susțină pe democratul Harvey Gantt, un afro-american care lupta împotriva republicanului Jesse Helms, un rasist de renume. Jordan, care la acea vreme câștigase deja primul dintre cele cinci premii de MVP al sezonului, și-a explicat refuzul de a lua o poziție spunând sec: „Republicanii îmi cumpără adidași”.

De atunci, Jordan a încercat să acrediteze ideea ca afirmația sa a fost glumă.sport li

Air Jordan îndeamnă la dialog

Sextuplul campion NBA, considerat cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile, a declarat duminică seara că americanii trebuie să colaboreze pentru a găsi răspunsuri la problemele grave ale țării.

„Nu am răspunsuri, dar vocile noastre colective arată puterea și incapacitatea momentană de rezolvare. Trebuie să ne ascultăm reciproc, să ne arătăm compasiune și empatie și să nu întoarcem spatele unor brutalități fără sens„, a scris el.

Jordan și-a încheiat declarația exprimându-și compasiunea față de familia lui Floyd și a altor victime. „Inima mea merge către familia lui George Floyd și a nenumăratelor alte vieți curmate brutal și fără sens prin acte de rasism și de nedreptate”, a scris el.

Fosta vedetă lui Chicago Bulls a fost în centrul atenției în ultima vreme datorită popularității filmului The Last Dance, un documentar care spune povestea vieții sale.

The post Michael Jordan se implică în problema rasială din SUA: „Sunt furios!”. Ce mesaj a oferit Air Jordan după moartea lui George Floyd care a dus la demonstrații violente de stradă appeared first on Prosport.

Related posts

Jucătorii străini din NBA pot reveni de azi în SUA. Când se va relua competiția și unde se va desfășura

Sport Editor

LeBron James și mai multe staruri din SUA se alătură mișcării #ICantBreathe! Sportivii sunt indignați: un cetățean afro-american și-a pierdut viața după ce un polițist i-a pus genunchiul pe gât

Sport Editor

Dennis Rodman, povești fabuloase. Madonna l-a închis în cameră, ca să rămână gravidă, de Carmen Electra a divorțat după 9 zile, beție cu Kim Jong-un pe muzica din serialul „Dallas” | GALERIE FOTO

Sport Editor

Leave a Comment